susannekleman.com

Hemliga relationer och dolda motiv i Uppsalas unika universitetsmiljöer när en student försvinner.

Efter en sen utekväll försvinner en student från Uppsala universitet. Civilutredaren Amanda Dupont, som själv övergett drömmen om en akademisk karriär och precis gått igenom en uppslitande skilsmässa, kastas in i en värld av prestation och hemliga relationer när fallet hamnar hos henne.

Den försvunne hittas slutligen död i Fyrisån och Amanda börjar utreda hans närmaste krets, men hittar inga tecken på att någon skulle ha velat honom illa. När ännu en student utsätts för ett fruktansvärt brott misstänks både lärare och studenter, alla med kopplingar till de två offren.

 

Boken är den första fristående delen i en planerad serie.
Sagt om boken
"I Mörker över Uppsala skildras äntligen Uppsalas studentliv av någon som kan miljön."


Uppsala Nya tidning


Läs hela recensionen av boken i Uppsala Nya Tidning här
"Genren är en kombination av procedurdeckare och pusseldeckare. Du lägger skickligt ut planteringar och ledtrådar, men lurar också läsaren till felaktiga slutsatser (...)


Mörker över Fyrisån är en mycket välskriven deckare där läsaren luras flera gånger, och där karaktärerna är engagerande och innehåller mycket som läsaren kan känna igen och identifiera sig med.


Det finns många intellektuella resonemang kring samtidsproblem som ger en ytterligare dimension till manuset, och som gör att det har potential att tilltala en stor publik."


Rebecka Kaplan Sturk, lektör


www.rebeckakaplan.com